Boekenmarkt: prima initiatief!

Het was gewoon een keer proberen hoe de mensen zouden reageren op een nieuw initiatief van onze MalawiShop. Steeds vaker worden er ook garageverkopen en andere alternatieve activiteiten georganiseerd om de mensen wat meer mogelijkheden te bieden voor de aanschaf van tweedehands artikelen. Vandaar dus onze boekenmarkt.

Gelukkig bleek tijdens hetzelfde weekend in Zundert op meerdere plaatsen garageverkopen plaats te vinden. En gelukkig waren de mensen die zich met de organisatie hiervan bezig hielden ook enthousiast over ons initiatief. Het gevolg was dat wij werden opgenomen in de route die voor de bezoekers was uitgezet. Een samenwerking voor in de toekomst lijkt hiermee geboren.

Er werd al snel besloten dat wij onze markt het beste zouden houden in het garagegedeelte van de winkel. Zonder al teveel aanpassingen kon er een praktische indeling worden gemaakt voor de presentatie van boeken, cd’s en dvd’s. Onze verbouwing bij de overname van de winkel begint steeds vaker zijn nut te bewijzen. Een ander voordeel van deze keuze is dat we niet afhankelijk zijn van allerlei onzekere weersomstandigheden en we de ruimte het gehele jaar door kunnen inzetten. Het heeft ons veel geleerd. En, ook veel opgeleverd want op beide dagen van de markt is ondanks het wisselvallige weer en zelfs zware stortbuien de omzet heel erg goed geweest. Plus hebben vele mensen hun weg naar onze winkel gevonden die er nog nooit geweest waren. Met recht goede public relations. Het heeft ons gesterkt in de overtuiging dat wij in de toekomst zeker nog meer markten zullen organiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kerstmarkt of een kledingmarkt.

De sfeer was zonnig, de omzet zo mogelijk nog beter. Het smaakt naar meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *