MalawiShop helpt Oekraïners

Het is ondertussen vast bij iedereen bekend dat ook wij hebben aangeboden om de vluchtelingen uit Oekraïne te helpen.

Onze hulp bestaat voornamelijk uit het beschikbaar stellen van goederen uit onze winkel. Omdat wij zelf over een breed scala aan goederen beschikken kunnen wij de mensen daardoor ook met veel artikelen helpen. De goederen die onze MalawiShop van de mensen krijgt aangeboden kan nu ook voor de slachtoffers van de oorlog worden ingezet. Een duidelijk geval van win-win. Nu kunnen we nog meer mensen helpen met ons project.

Al kort nadat de oorlog was begonnen hebben we kleding en schoeisel beschikbaar gesteld. Er bleek in het begin vooral veel vraag naar kinderkleding. Omdat kort daarna een groot aantal landelijke en lokale aantal initiatieven op gang kwamen om de mensen in Oekraïne te kunnen helpen, hebben wij gemeend ons wat meer te moeten richten op hulp aan de mensen die vanuit Oekraïne naar onze gemeente zouden gaan komen. Ook voor hen is het belangrijk te kunnen beschikken over de gewone dagelijkse artikelen. Dus werd meteen contact gelegd met onze gemeente en was er al snel overeenstemming over onze bijdrage in de opvang van de slachtoffers van deze misdadige oorlog.

Onze vrijwilligers Corrie, Marion, Gonny en Ria ook actief in Rijsbergen

Op de eerste plaats maken wij pakketten met daarin de gewone dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals o.a. glas- en servieswerk, bestek, een afvalemmer, wat voorraadbakjes, indien beschikbaar een koffiezetapparaat, een bureaulampje, en zelfs een paraplu en een puzzel.

Op de tweede plaats kunnen de mensen in onze winkel kleding uit komen zoeken. Daarvoor zal de winkel buiten openingstijden voor deze mensen toegankelijk zijn zodat zij in alle rust een keuze kunnen maken. Onze hulp vraagt natuurlijk ook extra inzet van onze vrijwilligers. Want het samenstellen van de pakketten en de hulp aan de mensen wanneer zij onze winkel bezoeken valt buiten het normale rooster van onze winkel. De eerste 15 pakketten zijn al in Rijsbergen afgeleverd. En bij het inrichten van de eerste opvangwoningen in Rijsbergen hebben ook enkele van onze vrijwilligers meegeholpen. (Zie foto boven)

Het is nog onzeker hoe lang de mensen uit Oekraïne onze hulp nodig hebben. Maar zolang dat nodig blijft willen wij vanuit onze MalawiShop binnen het mogelijke een bijdrage blijven leveren aan de hulp van deze mensen. Natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de mensen die ons ruimhartig van goederen blijven voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.