Stephano Robert

Stephano Robert.

 

Stephano Robert is geboren 05-06-2014 als onderdeel van een drieling. Stephano was het grootste van de drie kinderen en woog 2000 kg bij de geboorte. Omdat de drieling te vroeg geboren was en alle drie de kinderen een laag geboorte gewicht hadden heeft de moeder de eerste twee maanden op de ‘kangaroo care’ afdeling van het ziekenhuis doorgebracht.

De familie is heel erg arm. Vanaf de geboorte hebben we de moeder ondersteund met voedzaam eten maar nog steeds had ze niet genoeg melk om alle drie de kinderen te voeden. Daarom hebben we de kinderen vanaf jonge leeftijd  bij gevoed met Lactogen baby melk poeder. De drieling is inmiddels 3 jaar oud maar nog steeds zijn ze onder het gewicht wat ze moeten zijn. Ze krijgen momenteel iedere dag 1 liter koemelk en een gezonde pap mix.
Met het extra geld dat binnen gaat komen gaan we nog meer eten kopen zoals bonen, soya, noten.
Rond de tijd van de geboorte dronk de vader enorm veel om de problemen te vergeten. Het heeft lange tijd geduurd voordat daar verbetering in kwam maar nu is hij over de verslaving heen. Hij heeft afgelopen jaar een simpel huisje gebouwd voor zijn gezin.  Afriana Foundation heeft 3 stukken land voor hem gehuurd dit jaar wat hij zelf gaat bewerken, zodat na de oogst ze hopelijk genoeg eten hebben tot volgende oogst. Hij is van plan maize, soya en bonen te planten.
De vader is onlangs ook begonnen met een groenten tuin zodat hij in het honger seizoen  de groenten kan verkopen en items als zeep en zout kan kopen voor zijn gezin.

Artikelnummer: Stephano Robert Categorie: