[av_one_third first] [av_gallery ids=’877,972,878,971′ style=’big_thumb’ preview_size=’square’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’square’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’] [/av_one_third] [av_one_half] [av_productlist categories=’32’ columns=’1′ items=’1′ offset=’0′ sort=’0′ paginate=’yes’ link_behavior=’add_cart’ show_images=’no’] [/av_one_half] [av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’] [av_one_full first] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Diana Kambalame

Dit is Diana Kambalame. Diana’s moeder leed aan tuberculose en HIV. Ze is thuis te vroeg bevallen. Ze stierf toen Diana 1 jaar oud was. Diana werd op hetzelfde moment opgenomen in het ziekenhuis met tuberculose, ze herstelde en ging bij haar tante wonen, maar ook die leed aan tuberculose en HIV. De tante stierf toen Diana 1,5 jaar oud was. Vervolgens werd Diana naar haar oma gebracht. De oma had al veel weeskinderen om voor te zorgen en kon Diana er niet ook nog bijhebben. In maart 2014 bracht ze Diana in ernstige toestand naar het ziekenhuis. Diana was bijna 2 jaar oud op dit moment, 66 cm lang en slechts 6 kilo. Ze werd opnieuw opgenomen met tuberculose, ernstige malaria, ernstige bloedarmoede, ernstige longontsteking en ernstige ondervoeding. De oma kon niet in het ziekenhuis blijven omdat ze voor de andere kinderen thuis moest zorgen. Ze besloot Diana mee terug naar het dorp te nemen om haar daar te laten sterven. Het lukte ons haar ervan te overtuigen Diana naar het Afriana huis te brengen. Diana herstelde. Ze heeft zowel geestelijk als lichamelijk nog veel aandacht nodig, maar het gaat goed met haar. Ze woont in het Afriana huis en is een vrolijke 3 jarige peuter.

Woonplaats: Mazengera, Ndiwo, Khongo
Achternaam: Kambalame
Voornaam: Diana
Geslacht: Vrouwelijk
Geboortedatum: 31-05-2012
Vroeggeboorte: Ja; 32 weken
Vader: Woont in de stad, steunt het gezin niet. Heeft Diana’s moeder verlaten toen ze 4 maanden zwanger was. Heeft zijn dochter nooit gezien.
Moeder: Overleden (HIV/TB) Juni 2013.
Totaal aantal kinderen van moeder: 5
Totaal aantal kinderen overleden: 2
Voogd: Nicole van Elteren
Verwant: Pleegmoeder; adoptieproces loopt.
[/av_textblock] [/av_one_full]