[av_one_third first] [av_gallery ids=’892,976,891,975,974′ style=’big_thumb’ preview_size=’square’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’square’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’] [/av_one_third] [av_one_half] [av_productlist categories=’33’ columns=’1′ items=’1′ offset=’0′ sort=’0′ paginate=’yes’ link_behavior=’add_cart’ show_images=’no’] [/av_one_half] [av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’] [av_one_full first] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Maria Tirzah van Elteren

Ik zorg voor Maria sinds haar geboorte in November 2012. Maria is het vierde kind van een moeder die geestelijk gehandicapt is. Haar twee broers en zus zijn kort na de geboorte overleden.
Maria is een paar dagen na de geboorte in het bos gevonden, waar de moeder van haar is bevallen. Ze is naar het Nkhoma ziekenhuis gebracht, was te vroeg geboren en had een veel te lag gewicht (1kg). Bij aankomst zat ze onder de brandwonden van de zon en bleek ze bloedvergiftiging te hebben. Samen met haar oma zorgde ik voor Maria. Ik leerde de oma hoe ze flesvoeding moest geven en het belang van goede hygiene. Na twee maanden in het zieekenhuis ging Maria terug naar haar dorp, ze kwam echter vaak terug vanwege heftige diaree, malaria, bloedvergiftiging etc.
Na 6 maanden vroeg de oma mij Maria te adopteren, we zijn samen naar het districtskantoor van sociaal maatschappelijk werk in Lilongwe gegaan en ik werd officieel haar pleegmoeder. Op 19 Februari is de adoptie afgerond en werd Maria officieel mijn dochter!

Woonplaats: Mazengera, Matapira, Mtebe
Achternaam: van Elteren
Voornaam: Maria
Geslacht: Vrouwelijk
Geboortedatum: 03-11-2012
Vroeggeboorte: Ja; 30-32 weken
Overig: Moeder is bevallen in het bos, baby is gevonden door spelende kinderen.
Vader: onbekend
Moeder: Geestelijk gehandicapt
Totaal aantal kinderen van moeder: 4
Totaal aantal overleden kinderen: 3
Voogd: Nicole van Elteren
Verwant: Moeder


[/av_textblock] [/av_one_full]