Algemeen
Naam: Stichting Afriana Foundation
IBAN: NL65RABO0167796178
BIC/SWIFT: RABONL2U
KvK nummer: 54038065
ANBI nummer: 851128956
Land: Nederland
U kunt contact opnemen met Stichting Afriana Foundation door te mailen naar: info@afrianafoundation.org
Missie en visie
Stichting Afriana Foundation is in 2011 opgericht, als christelijke non-profit organisatie met als hoofddoel kindersterfte te verminderen in Afrika. Door middel van verschillende projecten richt Stichting Afriana Foundation zich op kinderen en families die leven onder de armoedegrens. Door de strijd aan te gaan met armoede, ziekte, verwaarlozing en misbruik, wordt er geprobeerd de leefomstandigheden te verbeteren.
Kinderen zonder thuis
Bij verwaarlozing/misbruik of het overlijden van de ouders worden kinderen opgevangen in het Afriana huis. De kinderen worden in het Afriana huis geplaatst door de Lilongwe district social welfare. Het overgrote deel van deze kinderen zijn ten vondeling gelegd in of nabij de stad Lilongwe en kunnen daardoor niet terug naar hun biologische familie.
Tijdens het verblijf wordt er gezocht naar een mogelijkheid tot binnenlandse adoptie door de Lilongwe district social welfare. Indien deze mogelijkheid er niet is, blijft het kind in het Afriana huis totdat een andere oplossing is gevonden bijvoorbeeld internationale adoptie. Kinderen worden voorzien in hun basisbehoeften, ontvangen liefde en krijgen daarnaast onderwijs en indien nodig therapie zodat ze in staat zijn een zelfstandige toekomst op te bouwen.
Stichting Afriana Foundation probeert zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, om zo de onkosten te reduceren. Voedsel wordt zo mogelijk zelf verbouwd en er wordt nauw samengewerkt met de lokale bevolking.
We zorgen voor werkgelegenheid door lokale mensen in dienst te nemen. Gemiddeld hebben we 9 kinderverzorgsters, 2 schoonmakers / koks, 2 tuinmannen / beveiligers en 1 chauffeur in dienst. Zij runnen grotendeels het project onder supervisie van Nicole van Elteren.
De focus van Stichting Afriana Foundation ligt ook bij het creëren van een brug tussen de westerse en de derde wereld. Er wordt gestreefd naar bewustwording van de situaties waarin kinderen leven en naar het opbouwen van een band met de Afriana kinderen door middel van levensverhalen, foto’s en door de mogelijkheid tot sponsoring.
Help a Child, Change a Life.
Non-profit
Financiën worden verworven door middel van maandelijkse en eenmalige donaties. Daarnaast wordt er geld ingezameld door de kringloop winkel ‘Malawishop’ in Zundert. Deze winkel wordt gerund door vrijwilligers zodat de volledige opbrengst, na aftrek van de kosten, naar de Afriana foundation gaat. Nicole van Elteren, werkzaam in Malawi ontvangt geen salaris en voert haar werkzaamheden vrijwillig uit. Er wordt zo min mogelijk geïnvesteerd in reclamemateriaal. Wel zijn er visitekaartjes met daarop de benodigde informatie om te kunnen doneren. Hierover kunt u meer terugvinden onder: kom in actie!
Benadrukt wordt dat er geen winstoogmerk aanwezig is en dat financiën rechtstreeks en volledig besteed worden aan de Afriana foundation.
Doelen
Stichting Afriana Foundation heeft als doel kindersterfte te verminderen in Malawi, Afrika. Malawi is het armste land ter wereld. Door gebrek aan onder andere voedsel, onderwijs en goede medische zorg sterven jaarlijks vele kinderen. Stichting Afriana Foundation ondersteunt de kinderen die geplaatst worden in het Afriana huis door de Lilongwe district social welfare.
Besteding van de financiën:
- Salarissen
- Huur voor het Afriana huis
- Boodschappen
- Medische kosten voor de kinderen in het Afriana huis
- Nuts voorzieningen
- Schoolgeld
- Auto en benzine
- Kantoorbenodigdheden
Toekomstige projecten
In de komende jaren hoopt Stichting Afriana Foundation te kunnen groeien en een eigen stuk land te kopen voor de bouw van een nieuw Afriana huis.
Het huidige huis wat gehuurd wordt kan aan de vraag van de Lilongwe district social welfare niet voldoen. Het aantal kinderen dat te vondeling wordt gelegd is enorm hoog en er is dus vraag naar meerdere opvangplaatsen in acute nood situaties.