Gezinsleven

Vaak vragen mensen mij waarom ik vrijwilligers werk doe in Malawi. Waarom besteed ik al mijn tijd, energie en geld aan het zorgen voor en helpen van kwetsbare kinderen in Malawi? Het antwoord is simpel; Ik voel dat God wil dat ik hier ben om dit werk te doen.[/av_one_third]

Het werk is alles behalve makkelijk. Ik moet mijn aandacht onder veel verschillende kinderen verdelen en momenten van rust zijn erg zeldzaam. Maar de liefde, het plezier en de energie die ik terug krijg is onbeperkt. Ik heb er geen enkele spijt van dat ik mijn leven zo veranderd heb, maar er zijn wel degelijk dingen die ik mis zoals gezellig even kletsen met vrienden, uit eten gaan, een avondje naar de bioscoop. Het is bijna 3 jaar geleden dat ik in Nederland geweest ben en ik zou heel graag op bezoek komen, maar Malawi is mijn thuis nu.

Mwayi is na een opname van bijna 7 weken eindelijk uit het ziekenhuis ontslagen. Ik ben erg blij dat we allemaal terug thuis zijn en dat we weer een ‘normaal’ gezinsleven hebben. Het gaat erg goed met Mwayi, hij komt aan en groeit goed. Na een paar dagen in mijn huis heeft de oma besloten hem mee terug naar huis te nemen. Mijn hart vulde zich met blijdschap toen ik dit hoorde omdat ik weet dat er niemand beter voor hem zal zorgen. Ik zal de oma financieel blijven ondersteunen zodat Mwayi alle basisbehoeften zal krijgen.

Nu Mwayi weg is, wonen er weer zes meiden bij mij in huis. Nu het schooljaar afloopt zijn we druk bezig nieuwe plannen te maken voor het komende jaar. Katie is klaar met de basisschool maar heeft helaas haar standaard 8 examens nooit gehaald. De laatste tijd is ze niet naar school geweest omdat haar tante het schoolgeld niet wilde betalen. Sinds ze bij mij woont, volgt ze drie keer per week Engelse les. Ze wil heel graag naar de middelbare school dus ik heb besloten dat ik haar naar een toelatingsgesprek voor een school in Lilongwe zal laten gaan. Dat was geen makkelijke beslissing omdat ik heb gezien hoe ze is gegroeid en volwassen is geworden nu ze hier woont, maar ik wil dat ze zelfstandig wordt en de enige mogelijkheid om dat te bereiken is door goed onderwijs. Haar toelatingsgesprek zal begin augustus plaatsvinden. Een goede middelbare school kost in Malawi veel geld, ik ben dus nog op zoek naar een sponsor voor haar. Als u iemand kent die haar schoolgeld wil en kan betalen, laat het me alsjeblieft weten!

Tiwonge gaat volgende maand de standaard 6 examens doen op de lokale basisschool. Ook zij volgt Engelse les en we hopen dat ze wordt toegelaten op Ebenezer zodat ze de basisschool kan voortzetten op een hoger niveau.
Tryness en Diana hebben in mei allebei hun derde verjaardag gevierd dus zij zullen naar de basisschool gaan in september. Ze zijn allebei toegelaten op Ebenezer.
Maria wordt in november pas drie dus die moet nog een jaartje wachten voordat ze naar de basisschool kan. Ze zal komend jaar nog een jaar naar de peuterschool gaan.

Liefs,
Nicole

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.