Pasen

Vandaag is het Pasen. Ik ben om 5uur opgestaan en het is stil in huis, iedereen slaapt nog. Ik moet denken aan een foto die ik een jaar geleden op facebook plaatste. Diana woonde net bij me; ze was erg ziek, onvolgroeid en ondervoed. Ik had geen idee waarom God wilde dat ik voor haar zou zorgen. Nu een jaar later is haar herstel ongelofelijk, zowel geestelijk als lichamelijk gaat het zoveel beter. Ik denk nog vaak aan al die nachten dat ik bij haar zat, terwijl ik elk uur haar temperatuur controleerde. De meeste nachten werd ze meerdere keren schreeuwend en huilend wakker. Vandaag is ze een vrolijk en bijna ‘normaal’ kind. Mijn gebed voor Diana is om op te mogen groeien in een stabiele en liefdevolle omgeving, om te leren over de liefde die God voor haar heeft.

Twee weken geleden zijn Katie en Tiwonge in het Africare huis komen wonen. Ze zijn allebei jarenlang lichamelijk mishandeld en hadden dringen een veilig thuis nodig. Mijn eerste prioriteit voor Tiwonge was om haar haar familie te laten bezoeken.

Een paar dagen geleden is ze teruggekomen van haar familiebezoek, we kwamen erachter dat ze hun al 7 jaar niet had gezien. Tiwonge was naar haar oom gestuurd toen ze pas 5 jaar oud was. Haar familie is ontzettend arm, maar het leven met haar oom was niet veel beter. Tiwonge is nog steeds alles wat ze de afgelopen dagen heeft gezien aan het verwerken, toen ze aankwam in het dorp herkende ze haar ouders en zussen niet meer. Ook weet ze nu dat ze nog een klein broertje van 9 maanden oud heeft.

Mijn gebed voor Tiwonge is dat ze weer een goede band met haar familie mag opbouwen, dat ze mag weten dat God haar helpt terwijl ze elke dag nieuwe dingen leert en groeit, dat ze genezing mag ontvangen voor de pijn die ze heeft geleden.

Zowel Katie als Tiwonge beginnen volgende week met Engelse lessen. Ik heb een docent gevonden die hen 3 keer per week les zal geven. Hopelijk wordt hun Engels snel beter zodat het makkelijker wordt om te communiceren.
Fenalli (links op de familiefoto) is een oppas die bij me woont. Ze is zwanger geraakt toen ze 15 jaar oud was. Ze moest stoppen met de middelbare school en is terug gegaan naar haar geboortedorp. Ze trouwde met de vader van haar kind, maar ze hebben nooit samengewoond. In mei 2012 is ze bevallen van een meisje genaamd Tryness. In Oktober vorig jaar is Fenalli voor mij komen werken. Ze gaat naar de middelbare avondschool en is een grote hulp in het Africare huis.

Liefs,
Nicole

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.