Esinta Kalikokha

Esinta Kalikokha is geboren op 28 September 2014. Haar moeder heeft nog vier kinderen, die allemaal een stuk ouder zijn dan Esinta. De oudste is 18, de tweede 16, de derde 14 en de vierde 10. Esinta is het vijfde kind en momenteel 11 maanden oud. Begin augustus 2015 werd de moeder van Esinta ziek. Op 26 augustus werd ze opgenomen in het Nkhoma Ziekenhuis. De moeder van Esinta was HIV positief. Haar toestand verslechterde snel en op 3 september overleed ze aan vergevorderde HIV en tuberculose. Op de dag dat de moeder van Esinta stierf, werd Esinta ook met tuberculose gediagnosticeerd en opgenomen in het ziekenhuis. De familie vertrok naar de begrafenis en Esinta bleef met mij achter omdat er niemand was om voor haar te zorgen. Esinta’s oma is jaren geleden overleden. Esinta heeft nog een tante maar die is erg oud en niet in staat om voor haar te zorgen.[/av_one_third]

Esinta ligt nu al enkele dagen in het ziekenhuis maar is nog steeds erg ziek. Ze heeft constant koorts, diarree en geeft over. Ze heeft geen trek wat het lastig maakt haar te voeden. Haar HIV status is nog onbekend, we zijn aan het wachten op de resultaten, die zullen er binnen twee weken zijn.

De vader van Esinta zoekt naar iemand om voor Esinta te zorgen. Tot die tijd zal Esinta in het Africare huis wonen. De tuberculosse van Esinta is in een vroeg stadium ontdekt, toch is ze erg ziek. Ze is zwak en slaapt bijna de gehele dag. Houd Esinta alstublieft in uw gebeden.

Maria en Diana zijn erg blij met hun nieuwe zus. Ze helpen me met eten geven, baderen en aankleden. Zodra Esinta wakker is komen ze naar me toe om dat te vertellen. Als ze huilt trekken ze aan mn rok en rennen ze naar haar bed. Het zijn twee trotse zussen!

De kosten om Esinta te sponsoren zijn 45,- euro per maand. Overweegt u alstublieft om te doneren en geef Esinta een kans om te leven.

Op https://afrianafoundation.org/africare-huis/ vindt u alle kinderen die een sponsor nodig hebben.

Liefs,

Nicole

 

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.