Schooljaar 2015-2016

Op 7 september is het nieuwe schooljaar gestart. Vorig jaar gingen Maria en Diana naar een lokale peuterschool. Diana is in mei drie geworden en gaat dit jaar naar de beginnersklas op Ebenezer. Ebenezer is een missieschool in Nkhoma. Er wordt lesgegeven in het Engels en er is een maximum van 30 scholieren per klas. Het onderwijsniveau is een stuk hoger dan het niveau op de overheids basisschool, ik ben daarom erg blij dat Diana is toegelaten. Maria wordt pas in November 3 en gaat dus nog een jaar naar de lokale peuterschool. Op de peuterschool spelen, dansen en zingen ze in de lokale taal (Chichewa).

Katie and Tiwonge zijn allebei ook toegelaten tot Ebenezer! Katie is in groep 7 begonnen, Tiwonge in groep 6. Met Katie gaat het erg goed. Zeis in staat de lessen te volgen, ik ben erg trots op haar aangezzien ze de laatste 2 jaar niet meer naar school is geweest. Voorheen ging ze naar een overheids basisschool waar het niveau veel lager is. Ze heeft nu lessen van 7.30 tot 12.30 in de ochtend. In de middag volgt ze extra lessen om haar voor te bereiden op het examen eind van het schooljaar. Van 3 tot 4 in de middag help ik haar met haar huiswerk.

Tiwonge is in groep 6 gestart, maar het niveau was te hoog voor haar. Vrijdag heb ik een gesprek gehad met de hoofddocent en we hebben besloten dat ze terug naar groep 5 zal gaan. Ook Tiwonge ging voorheen naar een overheidsschool, er zaten meer dan 80 kinderen in haar klas. Ik ben hard met haar aan het werk om haar niveau op te halen.
Liefs

Nicole

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.