Chinsinsi Jonasi

Chinsisi Jonasi is een van de kinderen in mijn sponsorproject. De moeder van Chinsinsi heeft epileptie en is geestelijk gehandicapt; Ze is verkracht en raakte zwanger. Na de geboorte nam de oma de zorg voor Chinsinsi over. De moeder weigerde echter borstvoeding te geven en de moeder was niet in staat om melkpoeder te kopen. Ze gaf de Chinsinsi mais te eten. Chinsinsi kwam in July 2015 in het ziekenhuis. Ze was ernstig ondervoed en ernstig uitgedroogd. Ze heeft bijna een maand in het ziekenhuis gelegen. Na haar ontslag is de Afriana Foundation de oma gaan assisteren met Lactogeen melkpoeder, likuni phala en andere basisbehoeften zoals zeep, flessen en kleding.[/av_one_third]

Afgelopen maand is de moeder van Chisinsi weg gelopen, niemand heeft haar nog kunnen vinden.

De oma is gescheiden van haar  man en heeft geen huis en geen eten. Ze woonde met haar drie dochters en kleindochter in de keuken van haar broer. Eén van de dochters is zwanger. Onlangs is de broer naar Mozambique vertrokken om daar werk te vinden. Ze woont nu in het huis van haar broer, maar het huis is in zeer slechte staat. De familie van Chinsinsi is niet de enigste zonder eten. Dit jaar zal er een hoop honger zijn. De oogst afgelopen jaar was erg slecht door een tekort aan regen. Er zullen veel famillies zijn die hulp nodig hebben. Bij de meeste families is de mais op na deze maand (september). Ze leven dag bij dag en proberen eten te vinden. De nieuwe oogst zal pas in April 2016 zijn.

De Aricare foundation steunt de familie van Chisinsi op veel verschillende manieren. Er wordt een klein maar veilig en droog huis gebouwd zodat de familie een plek heeft om te wonen. Ook voorzien we de familie tot het volgende oogstseizoen van mais. De ziekenhuis kosten worden betaald voor de dochter die zwanger is zodat ze haar kindje veilig in het ziekenhuis ter wereld kan brengen. We geven de oma landbouwtraining zodat haar oogst volgend jaar beter zal zijn
Een van de dochters is 16 jaar oud; tijdens een bezoek vroeg ik haar waarom ze niet naar school ging. Ze kon me niet echt een antwoord geven. We hebben met haar gepraat en uitgelegd wat de voordelen van onderwijs zijn. Na een lang gesprek lukte het haar ervan te overtuigen terug naar school te gaan. We hebben 10 schriften en 2 pennen voor haar gekocht.

De Afriana Foundation helpt niet alleen baby’s die zijn opgenomen in het project. Er wordt gekeken naar de hele familie. We geven raad, onderwijzen en proberen ze zelfvoorzienend te maken

 

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.