Een mooie toekomst voor Timothy

Dat jongeren aanspraak kunnen maken op een opleiding als basis voor een mooie toekomst in de maatschappij is niet overal vanzelfsprekend. Het is voor ons lastig voor te stellen maar in heel erg veel landen heeft de jeugd zelfs maar een kleine kans op het kunnen volgen van normaal basisonderwijs. Voortgezet onderwijs is in die landen zelfs alleen mogelijk voor jongeren die tot een heel kleine groep bevoorrechte vermogenden behoort.

In Malawi, wat tot de tien armste landen ter wereld behoort, is die situatie niet anders. Het is daarom schrijnend dat vele duizenden kinderen nooit in de gelegenheid kunnen worden gesteld om hun talenten te ontwikkelen. Het gevolg is de verspilling van een enorm potentieel aan kennis. Studenten die een belangrijke rol zouden kunnen spelen bij de ontwikkeling van het eigen land.

Een van die talentvolle jongeren is Timothy.

Hij haalde op de basisschool elk schooljaar steeds de maximale score bij de vakken die hij kreeg. Een uitzonderlijk talent dus wat ook nu verloren dreigde te gaan omdat de ouders van Timothy al amper voldoende voedsel bij elkaar kunnen schrapen om het gezin in hun dagelijks onderhoud te kunnen voorzien.

Gelukkig kwam Nicole in aanraking met Timothy. Zij was zich bewust van zijn enorme kwaliteiten en heeft zich over hem ontfermd. Een hele verantwoordelijkheid want om Timothy voortgezet onderwijs te kunnen laten volgen komt heel wat kijken.

De school is ver van zijn eigen woonhuis gevestigd, dus moet hij daar intern worden gehuisvest. Hij moet natuurlijk ook worden voorzien van kleding, schoolmateriaal, toiletartikelen en niet op de laatste plaats het schoolgeld. Een student gedurende zijn

volledige studietijd onderhouden brengt toch een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Daarnaast heeft Nicole natuurlijk toch al haar vaste kosten voor o.a. de medische en voedselhulp, huisvesting van de kinderen in haar opvangcentrum en de steun die zij geeft aan de mensen in de regio waar zij actief is.

Gelukkig mag de Afriana Foundation zich verheugen op heel veel steun want zonder de hulp van al die mensen, verenigingen en bedrijven die haar een warm hart toedragen zou zij haar belangrijke werk niet kunnen blijven voortzetten.

In het geval van Timothy kwam het aanbod van de Victoria Foundation om een belangrijke bijdrage te willen leveren aan zijn studie als een geschenk uit de hemel. Dankzij Nicole, de Afriana Foundation, de Victoria Foundation en zijn eigen talent kan Timothy straks een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van zijn eigen land. En daar hebben we dan allemaal, ieder op zijn eigen manier, een klein steentje aan bij kunnen dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.