Nicole schrijft

In Malawi gaat het momenteel goed. Een van de babysitters is de manager en stuurt de andere babysitters aan. Voordat ik naar Nederland ben gekomen ben ik al begonnen met het trainen van haar. Ze is een Malawiaanse vrouw die meerdere jaren in Zuid-Afrika heeft gewerkt. Ze doet het ontzettend goed en houdt alles goed draaiende. Ik communiceer dagelijks met haar voor ondersteuning. De kinderen in het huis missen ons maar gelukkig gaat het goed met hen. In oktober zijn de scholen weer opengegaan in Malawi en gaan de oudere kinderen weer naar school wat een goed ritme voor ze brengt. Het Afriana huis is een tijdelijke oplossing voor deze weeskinderen, we streven ernaar dat alle kinderen opgroeien in een eigen familie. Verschillende kinderen die niet kunnen terug keren naar hun thuis dorp zijn door de Malawiaanse jeugdzorg beschikbaar gesteld voor adoptie. De rechtbank is echter vele maanden dicht geweest vanwege Covid-19. Hierdoor moeten de kinderen nog steeds wachten op een rechtszaak zodat ze geadopteerd kunnen worden en kunnen opgroeien in een eigen familie. Doordat er momenteel geen kinderen weggaan uit het huis is het lastig om nieuwe kinderen op te nemen. Er zijn echter een paar kinderen die zo snel mogelijk een plekje nodig hebben dus hopen we dat de rechtbank deze rechtszaken spoedig inplant. Het regenseizoen is inmiddels begonnen in Malawi en de mensen hebben hun maiszaden geplant. We hebben een donatie gekregen waarmee we 41 families kunnen helpen met maiszaden en kunstmest zodat ze een grotere hoeveelheid mais kunnen oogsten, een belangrijke voedselbron in Malawi. De maiszaden en kunstmest zijn voor vele mensen onbetaalbaar maar noodzakelijk voor een optimale oogst omdat de kwaliteit van de grond ontzettend slecht is. Het leven gaat door in Malawi en het stelt mij ontzettend gerust dat ik weet dat er goed voor de kinderen wordt gezorgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.