MalawiShop

Het jaar 2020 heeft voor iedereen een hele speciale lading gekregen.

De wereld is nog steeds niet hersteld van de aanslag die het Covid virus op ieders leven heeft gepleegd. En naarmate we ons steeds langer moeten houden aan de beperkende maatregelen om deze gemene ziekte onder controle te krijgen, hoe zwaarder het voor velen gaat wegen. 
Toch blijkt dat ook in tijden van tegenslag er altijd wel weer iets positiefs ons leven binnenkomt. Want na de mooie ervaringen die we hebben mogen beleven tijdens de benefietactie van Café Malawi, eigenlijk het begin van onze samenwerking bij het mooie werk van Nicole in Malawi, kwam al heel snel een vervolg in de vorm van de opening van onze eigen winkel, de MalawiShop.

Aan de ene kant zou je kunnen stellen dat de beperkingen van Corona ons toch wel wat parten heeft gespeeld bij de behaalde omzetcijfers. Toch mogen we desondanks nu al zeer tevreden zijn met het resultaat over het eerste jaar (Zodra de jaarcijfers zijn samengesteld zullen we die direct op de website publiceren). Aan de andere kant is het misschien wel heel goed geweest dat wij hierdoor op een wat gecontroleerde manier aan het openen van de winkel hebben kunnen werken. Elk nadeel heeft zijn voordeel, nietwaar? 
De magazijnruimte is nu optimaal ingericht zonder dat deze werkzaamheden al teveel beperkingen hebben veroorzaakt op het functioneren van de winkel. In het magazijn zijn extra belsignalen geplaatst zodat bezoekers van de winkel en mensen die goederen afgeven goed kunnen worden gehoord. Als vanzelfsprekend is de routing van de winkel aangepast aan het nieuwe anderhalve meter principe. Het gevolg daarvan is weer dat de indeling van de winkel een veel natuurlijker geheel heeft opgeleverd. Tussen alle sluitingen door is er camerabewaking aangelegd, extra winkelverlichting, wij kunnen nu pinbetalingen accepteren en beschikken we over een goed functionerende internetverbinding in winkel en magazijn. 

Er is al heel veel bereikt, en de winkel mocht al vanaf de eerste dag op veel klandizie  rekenen. Voeg daaraan toe dat de keuze om ook artikelen via het internet aan te bieden tot hele mooie omzetresultaten heeft geleid. Dat alles onder de bezielende leiding van de dames van de winkel die steeds meer op elkaar ingespeeld zijn geraakt. En natuurlijk de mensen die er voor zorgen dat het magazijn steeds op orde blijft en de goederenstroom op een gelijkmatige manier wordt beheerd en niet te vergeten de mensen die onze overtollige artikelen afvoeren naar de gemeentelijke milieustraat.

Samen gaan we een hele mooie toekomst tegemoet en kunnen we veel gaan betekenen voor de kinderen in Malawi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.