Nicole schrijft

Het gaat heel goed in het Afriana huis. De manager doet het prima en zorgt dat alles goed verloopt. 
Afgelopen maand is er veel veranderingen geweest. Meerdere kinderen zijn terug geplaatst naar het dorp of geadopteerd. Sommige van deze kinderen verbleven al vele jaren in het Afriana huis en het is altijd een dubbel gevoel om ze te zien gaan. Blij dat ze kunnen terugkeren naar familie of een nieuwe familie, maar verdrietig omdat ze ontzettend gemist zullen worden. Het zal straks vreemd zijn terug te keren naar hetzelfde huis met zoveel kinderen die er niet meer zijn.
Nu er verschillende kinderen niet meer zijn hebben we wel weer plaats om nieuwe kinderen te helpen. Een daarvan is Kelvin. De moeder van Kelvin was nog heel jong, rond de 18 jaar. Ze was in verwachting van haar eerste kindje en alles verliep goed. Toen de weeën begonnen is ze naar een lokale kliniek gegaan, de familie is echter heel arm en het duurde even voordat ze geld hadden gevonden voor de moeder om naar die lokale kliniek te gaan, lopen was te ver. Bij aankomst in de lokale kliniek was de bevalling al in volle gang en door complicaties moest ze zo snel mogelijk naar een beter ziekenhuis. Bij aankomst in het ziekenhuis is ze meteen bevallen van een prachtige jongen. Maar door de complicaties verloor ze ontzettend veel bloed. In het ziekenhuis is slechts een beperkte hoeveelheid bloed aanwezig. De moeder had een zeldzame bloedgroep waarvan niet genoeg aanwezig was. Enkele uren na de bevalling is ze overleden.
De familie heeft gevraagd of we tijdelijk kunnen helpen met het zorgen voor Kelvin. De vader is jong en kan in zijn eentje niet de zorg op zich nemen. De oma woont in Mozambique en heeft al veel kinderen om voor te zorgen. Kelvin woont inmiddels tijdelijk bij ons en zal net als alle andere kinderen heel veel liefde en zorg ontvangen totdat zijn familie het weer over kan nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.