Nicole schrijft

Beste allemaal,

Op woensdag 14 juli zijn we na een goede vlucht in Malawi aangekomen. Teleza heeft een groot gedeelte van de vlucht geslapen en ook Diana en Maria hebben het heel goed gedaan. We hadden 7 grote koffers bij waarvan er één ontbrak toen we in Lilongwe aankwamen. Gelukkig kwam deze koffer een paar dagen later aan. Op het vliegveld stond onze chauffeur te wachten die ons naar ons huis, een uur rijden van de hoofdstad, heeft gebracht. Daar aangekomen waren alle nannies en kinderen aanwezig om ons welkom te heten. We kregen een warm welkom en het was heel fijn om iedereen weer te zien.

Maria was ontzettend verkouden in Nederland en had inmiddels de verkoudheid doorgegeven aan de rest van de familie dus de eerste dagen hebben we vooral rustig doorgebracht herstellende van de verkoudheid. Voor Teleza was alles nieuw en vreemd.  Ze wilde het liefst de hele dag bij mama zijn dus veel ondernemen zat er niet in. 

Al snel bleek dat het huis hard toe was aan enkele reparaties. Vooral de badkamers en wc’s waren er slecht aan toe. Wanneer je de kraan opende stroomde het water via het plafond naar beneden in plaats van door de douchekop, de tegels vielen van de muur en het bad was aan het wegzakken. Via een Duits gezin dat hier ook woont hebben we een goede aannemer uit de hoofdstad gevonden en inmiddels zijn de eerste reparaties begonnen.

Het belangrijkste is dat het met de kinderen in het huis heel goed gaat! De nannies hebben prima voor ze gezorgd in de periode dat wij in Nederland waren. Verschillende ernstig ondervoede kinderen zien er inmiddels veel gezonder uit. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen maar ik ben ontzettend dankbaar dat het zo goed gegaan is.

Inmiddels draaien we weer grotendeels mee in het dagelijkse leven hier. Maria is net als voorheen iedere ochtend om 4 uur ’s ochtends wakker en Diana geniet van het lokale eten. De meiden hebben nog 2 weken vakantie voordat school begint dus ze hebben nog tijd om aan hun nieuwe levensstijl te wennen. Teleza heeft het nog steeds moeilijk als ik er niet ben. Ze huilt veel en wilt nog steeds het liefst de hele dag op mijn rug zitten. Hopelijk went ze snel aan haar nieuwe leventje hier. Nu de reparaties van de badkamers en wc’s in volle gang zijn hoop ik dat we binnenkort ook de tegels in de keuken kunnen vervangen en het huis opnieuw kunnen schilderen. Ook in de keuken vallen de tegels van de muur en de verf is op veel plaatsen beschadigd. 

Het is super alle kinderen, in het huis en in de dorpen, weer te zien. De kinderen zijn allemaal enorm gegroeid en het is bijzonder dat van zo dichtbij mee te maken. De families zijn zo ontzettend dankbaar voor de hulp die ze krijgen! In vele gevallen zouden deze kinderen niet meer in leven zijn zonder de hulp van onze stichting. De donaties voor Afriana zijn heel hard nodig en we zijn ontzettend dankbaar dat we met jullie hulp de weeskinderen in dit gebied kunnen helpen.

Dank je wel voor alles.

Lieve groet vanuit Malawi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.